Zalm met canellinibonen

Een lekker lenterecept dat ook nog eens snel klaar is, ideaal voor een doordeweekse dag.

Ingredients

  • 600 g zalmfilet ontdooid
  • 1 citroen (biologisch)
  • 600 g cannellinibonen afgespoeld en uitgelekt
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 300 g haricots verts
  • Prep time: 10
  • Cook time: 10
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Directions

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de zammoten naast elkaar in het bakblik en bestrooi de vis met peper en zout. Rasp de schil van de citroen (bij niet-biologische citroen eerst erg goed schoonboenen!) en verdeel de citroenrasp over de zalmfilets. Bak de zalm in 10 min. gaar in de oven.

Breng ondertussen een ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de haricots verts nog een minuutje koken en giet ze af op een vergiet. Verhit 2 eetlepeld van de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit hierin de sjalotjes 3 min. op matig vuur. Voeg de cannellinibonen toe en draai het vuur hoger en warm op. Schep goed om.

Pers de citroen uit en breng de warme bonen op smaak met de rest van de olie, het citroensap, peper en zout. Schep de haricots verts door de bonen en serveer het gerecht samen met het mootje zalm in grote diepe borden.

 

Leave a Reply

*

captcha *