Winters runderstoofpotje

Deze runderstoofpot met rode wijn en tijm kun je op een eerder tijdstip maken, dan hoef je het alleen nog maar op te warmen. Ook kun je het goed invriezen!

Ingredients

  • Ingrediënten
  • 1 runderbouillonblokje
  • 500 g magere runderriblappen, in dobbelsteentjes
  • 25 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 250 g champignons (in kwarten gesneden)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 1 laurierblaadje
  • 100 ml rode wijn
  • (verse) tijm
  • 500 g aardappels, geschild en in blokjes
  • 250 g rookvlees, in reepjes gesneden
  • 1 winterpeen, geschild en in blokjes
  • zout en peper
  • braadpan
  • Prep time: 20 minuten
  • Cook time: 2 uur
  • Servings: 3
  • Moeilijkheid: medium

Directions

winters runderstoofpotjeLos het bouillonblokje op in een halve liter heet water. Wentel het vlees door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en fruit er de ui in. Voeg dan het vlees toe en bak het in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, de rode wijn, de bouillon en de tijm toe en laat het geheel op de op laag vuur ca. 1 uur sudderen met het deksel op de pan.

2 Roer de aardappels, de spekblokjes en de wortels door de stoofschotel en laat het geheel nog ca. 1 uur afgedekt sudderen totdat het vlees mals en de saus dik is. Bak 10 minuutjes voor tijd de champignons in een losse koekenpan en voeg ze als ze goudbruin gebakken zijn toe aan de stoofpot. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Het rookvlees geeft een vergelijkbare rokerige smaak aan dit gerecht als spekblokjes, maar is veel magerder. Lekker en toch slank!

 

Leave a Reply

*

captcha *