Tagliatelle met superverse tomatensaus en gerookte forel

Een supersnel recept van sterrenchef Gordon Ramsay. Klaar in een handomdraai!

Ingredients

  • 6 Roma-tomaten
  • 15 zongedroogde tomaten in olie (ongeveer 85 gram)
  • 3 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 4 sjalotten (grof gehakt)
  • 175 ml. olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 gr. tagliatelle
  • 600 gram gerookte forelfilets, in grote stukken gescheurd
  • parmezaanse kaas
  • Prep time: 8
  • Cook time: 12
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Directions

pappardelle met forel en verse tomatensausOntvel de tomaten en verwijder de zaden. Doe de tomaten in een blender samen met de zongedroogde tomaten, de knoflook, de sjalotjes, de olijfolie en het citroensap. Maak er een gladde saus van en breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Doe de saus in een pan en verwarm op middelhoog vuur terwijl je de pasta kookt.

Kook de tagliatelle in ruim water met zout al dente. Meng de saus en de forel hier voorzichtig doorheen en serveer op een warm bord met wat geraspte parmezaanse kaas.

 

Leave a Reply

*

captcha *