Spinaziesalade met kip

Zin in een snelle salade? Gebruik eens verse spinazie in plaats van sla!

Ingredients

  • 400 gram kipfilet
  • 600 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 20 zwarte olijven
  • 2 rode uien
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • Parmezaanse kaas
  • balsamico azijn wit
  • peper
  • zout
  • water
  • Prep time: 6
  • Cook time: 14
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Directions

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd de eieren in de lengte in partjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes, kruid met peper en zout en bak ze in een wokpan met wat olijfolie goudbruin.

Was de spinazie goed, het laatste dat je wilt is zand tussen je kiezen. Snipper de ui, snijd de cherrytomaatjes en olijven in plakjes en doe de gewassen spinazie in een schaal. Hussel met de blote handen de ingrediënten door elkaar, besprenkel met een scheutje Balsamico azijn en maak op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en schaaf vlak voor het serveren wat parmezaanse kaas over de salade.

Dit recept past in een koolhydraatarm dieet.

Leave a Reply

*

captcha *