Rosbief met espressomarinade

Ingredients

  • 1 kopje ristretto (espresso met de helft van het water)
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 600 g rosbief (stuk)
  • 4 el olijfolie
  • 3 sjalotjes (fijngesneden)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 theelepel bruine basterdsuiker
  • 300 ml espresso
  • 1 eetlepel balsamico
  • zout
  • aluminiumfolie
  • Prep time: 25
  • Cook time: 25
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: medium

Directions

Verwarm de oven voor op 240°C. Maak intussen de ristretto met een minimum aan water – het mag bijna stroperig zijn! Meng het zeezout met de peper en de ristretto. Bestrijk de rosbief rondom met het koffiemengsel en leg de rosbief op een met 1 el olijfolie ingevette bakplaat. Bak de rosbief ca. 25 minuten in het midden van de oven.

Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Bak 2 fijngesneden sjalotten samen met de knoflook ongeveer twee minuten aan. Voeg de basterdsuiker toe en laat die smelten. Blus het geheel af met de koffie en de balsamico.

Haal de rosbief uit de oven en wrijf hem in met de koffiesaus. Rol de aluminiumfolie strak om het vlees en de saus en laat ongeveer 15 minuten rusten voor je hem serveert.

 

 

Leave a Reply

*

captcha *