Pompoen-preisoep met pit

Een pittig soepje met een vleugje oosterse keuken door de toevoeging van komijnpoeder en chiliflakes. Lekker!

Ingredients

  • 40 ml olijfolie
  • 500 gram pompoen, geschild en in stukken
  • 1 dikke prei, in dunne ringen gesneden
  • 250 gram aardappel, in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • halve theelepel chiliflakes
  • Platte peterselie (20 g)
  • 1 (biologische) citroen
  • Griekse yoghurt
  • Prep time: 10
  • Cook time: 25
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Directions

Pompoen-preisoep met pitVerhit de olijfolie in een soeppan. Doe de pompoen, prei, aardappel, één gehakt teentje knoflook en de bleekselderij in de pan en bak deze rustig een minuutje of 5 terwijl je alles regelmatig omschept. Voeg dan het komijnpoeder en de chiliflakes toe en bak deze nog een minuutje mee. Voeg 1,25 liter warm water toe en breng het geheel aan de kook. De groenten zijn in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd tijdens het koken de rest van de knoflook fijn voor de gremolata. Rasp ook het geel van de schil van de citroenschil (wel eerst goed schoonboenen, niet-biologische citroenen zijn voorzien van een waslaagje om ze mooi te laten glimmen). Snijd de peterselie heel fijn. Meng alles en voeg zout naar smaak toe.

Pers dan de citroen uit. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met zout en eventueel. wat citroensap. Serveer met de gremolata. Extra lekker met een schepje yoghurt erdoor.

 

Leave a Reply

*

captcha *