Pittige pompoen-sinaasappelsoep!

Haal de zon naar binnen met deze pittige pompoen-sinaasappelsoep!

Ingredients

  • 1 kilo pompoen
  • 3 aardappels
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 stuk gember (ongeveer 40 gram)
  • olie
  • 3 tl. kerrie
  • 500 ml. sinaasappelsap
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 4 bosuitjes
  • 300 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • staafmixe
  • Prep time: 25
  • Cook time: 25
  • Servings: 4
  • Moeilijkheid: makkelijk

Directions

Was de pompoen, snijd hem in kwarten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.Schil de aardappels, was ze en snijd deze in grove stukken. Snipper de uien en was de rode peper. Snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in halve ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Fruit de ui en de helft van de peper. Bak de aardappels en de pompoen ongeveer vijf minuten mee. Bak de kerrie en de gember de laatste minuut ook kort mee. Blus het geheel af met heyt sinaasappelsap en 250 ml. water. Roer de bouillonblokjes er doorheen en laat ongeveer 20-25 minuten koken.

Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de lente-uitjes en de overige rode peper toe en bak kort mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel de soep over de borden. Leg in het midden van de soep een flinke lepel gehakt

Leave a Reply

*

captcha *