Kogelbiefstuk van de grill met gewokte groenten

Tip: koop je biefstuk bij een slager of op de markt, dat is vaak veel lekkerder dan van de supermarkt!

Ingredients

  • 300 gram kogelbiefstuk
  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes
  • 1/2 bakje kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 runderbouillionblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • Prep time: 10
  • Cook time: 15
  • Servings: 2
  • Moeilijkheid: medium

Directions

Kogelbiefstuk van de grillBreng een pan water met een bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de sperziebonen in 5 tot 6 minuten beetgaar. Bak in een wok op hoog vuur de in kwarten gesneden champignons en de geperste of fijngesneden knoflook in een scheutje olijfolie kort aan.

Als de champignons beginnen te kleuren, voeg dan de sprerziebonen en de cherrytomaatjes toe. Wok het geheel op halfhoof vuur nog even door. Kruid de biefstukken met peper en zout en besprenkel ze met wat olijfolie. Schroei ze in een gloeiend hete grillpan dicht en bak ze vervolgens op laag vuur tot ze van binnen rosé zijn.

Laat de biefstukken ingepakt in een stukje aluminiumfolie ongeveer 4 minuten rusten voor ze te serveren, op die manier kunnen de sappen rustig terugstromen en wordt je biefstuk heerlijk mals! Leg de biefstukken op twee borden en verdeel de gewokte groenten. Breng eventueel op smaak met nog wat extra peper.

Dit recept past in een koolhydraatarm dieet.

Tagged: koolhydraatarm

Leave a Reply

*

captcha *