Groentelasagne met gepocheerd ei en wilde spinazie

Met deze overheerlijke groentelasagna kun je zoveel variëren als je maar wilt door groenten toe te voegen of weg te laten.

Ingredients

  • 2 courgettes
  • 2 trostomaten
  • 2 aubergines
  • 200 gram wilde spinazie
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • azijn
  • balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • water
  • Prep time: 15
  • Cook time: 30
  • Servings: 2
  • Moeilijkheid: medium

Directions

groentelasagneSnijd de courgettes, aubergines en tomaten in plakken. Grill de groenten kort aan in een grillpan. Leg de plakken op elkaar, zodat ze niet uitdrogen. Houd ze warm onder een stukje aluminiumfolie.

Pocheer nu de eieren. Breng ruim water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Doe de eieren in een kopje. Als het water 90 graden is (houd dit met een thermometer in de gaten), maak je er met een lepel een draaikolk in. Laat de eieren één voor één in de draaikolk glijden. Laat 4 minuten staan op 90 graden, zodat de eieren gestold zijn, maar nog wel zacht van binnen.

Verhit intussen een wokpan en roerbak de wilde spinazie ongeveer een halve minuut met de (geperste) knoflook, balsamico azijn en de olijfolie. Stapel de groenten op als een lasagne met tussendoor de nog krokante spinazie. Leg daar tot slot de gepocheerde eieren bovenop. Breng op smaak met zout en peper.

Dit recept past in een koolhydraatarm dieet.

Tagged: koolhydraatarm

Leave a Reply

*

captcha *