Wanneer is mijn vlees gaar?

Met december in zicht zijn steeds meer mensen al druk bezig met het kerstmenu. Een lekker stuk vlees staat dan vaak op het menu. Een rollade, een Beef Wellington, een klassieke rosbief of wild bijvoorbeeld. Of op zijn Amerikaans met een flinke kalkoen. Zeker als je kookt voor vrienden of familie wil je dat het feestmaal perfect bereid is. Maar hoe weet je of je vlees gaar is? Te rauw is niet lekker (of zelfs ongezond), terwijl te gaar ook zonde is: maak van een mooi stuk vlees geen schoenzool.

Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Bij Ikea hebben ze al een mooie voor maar € 7,95. Deze prik je tot in het midden van het vlees, zodat je nauwkeurig de kerntemperatuur van je gebraad kunt aflezen. 2 graden meer of minder kunnen het verschil bepalen tussen een mooi rosé gebakken rosbief of een taai stuk vlees. Met behulp van deze tabel kun je precies zien welke temperatuur je vlees moet hebben om precies goed te zijn!

 

Leave a Reply

*

captcha *