Vleesvervangers: een volwaardig alternatief

Bijna de helft van de Nederlanders eet iedere dag vlees als onderdeel van de warme maaltijd. Hoewel plantaardige vleesvervangers een volwaardig alternatief voor vlees bieden, blijven dierlijke vleesvervangers ook bij consumenten die regelmatig een maaltijd zonder vlees eten favoriet: vis, eieren en kaas vervangen vaak het vlees in de maaltijd. Plantaardige producten als kant-en-klare vleesvervangers, peulvruchten en noten zijn lang niet zo populair. Dit meldt onderzoeksbureau GfK na een onderzoek in opdracht van Milieu Centraal.

Veel mensen die altijd vlees eten denken dat ze onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen als ze dat niet zouden doen. Van de mensen die zo nu en dan vlees vervangen door iets anders, denken er veel dat plantaardige alternatieven niet volwaardig zijn. Wie echter gevarieerd eet, krijgt meer dan genoeg eiwitten en voedingsstoffen binnen.

Leave a Reply

*

captcha *