“Vitaminen reduceren kans op kanker bij mannen”

Het dagelijks slikken van een multivitaminepil zou de kans op de ontwikkeling van kanker bij mannen verminderen, zo beweren onderzoekers uit de Verenigde Staten. Dit wees een studie onder ongeveer 15.000 mannen boven de 50 uit die meer dan een decennium lang gevolgd werden voor dit onderzoek.

Hoewel experts ook waarschuwen dat andere onderzoeken juist een negatief effect op de algemene gezondheid hebben, worden vitaminesupplementen aangeraden voor sommige groepen mensen. Vitamine D wordt bijvoorbeeld aangeraden aan 65 plussers. Het volgen van een dieet met veel groenten en fruit wordt gezien als een veiligere keuze dan het innemen van vitaminesupplementen.

1,7% van de testpersonen die multivitaminen slikten kregen een vorm van kanker, tegen 1,8% bij de testpersonen die een placebo kregen toegediend. Dokter Howard Sesso, een van de onderzoekers, zei er het volgende over:

Veel studies onderstrepen het belang van een gebalanceerd dieet bij de ontwikkeling van kanker, maar nu weten we dat dagelijkse inname van een multivitaminepil een overweging kan zijn in de preventie van kanker bij mannen van middelbare leeftijd.

De onderzoekers weten niet of een dergelijk effect ook bij vrouwen en/of jongere mannen zou plaatsvinden.

 

Leave a Reply

*

captcha *