Bier: voor een sterk, slank én gezond lichaam

Hou je wel van een biertje, maar maak je je zorgen over de negatieve effecten die bier op je lichaam heeft?Maak je niet druk, uit onderzoek is gebleken dat bier een molecuul bevat die overgewicht bestrijdt, spierweefsel versterkt en een positieve bijdrage levert aan de weerstand. De stof “nicotamide riboside”, afgekort tot NR, is ook aanwezig in melk.

Aan het Weill Cornell Medical College in New York werd het potentieel van NR onderzocht door Jonan Auwerx, die voor het onderzoek een aantal muizen op een vetrijk dieet zette. Bij de helft van de muizen werd tevens NR toegediend. Meer dan 60% van de muizen die de wondermoleculen kregen, werden minder dik dan hun soortgenoten die geen NR toegediend kregen. Geen enkele muis in de groep die het molecuul kreeg ontwikkelde diabetes.

Bij het onderzoeken van spierweefsel van de muizen werd tevens ontdekt dat de NR-muizen in veel betere vorm waren dan de muizen uit de testgroep, en ze scoorden ook veel beter op uithoudingsvermogen. Van bijwerkingen was tijdens het onderzoek geen sprake. De effecten werden door het onderzoeksteam toegeschreven aan de metabolisme-verhogende werking van NR.

Totdat er gedegen onderzoek is verricht bij mensen – wat nog lang op zich zal laten wachten omdat het molecuul erg lastig te reproduceren is – lijkt het ons erg onverstandig om je nu op een bierdieet te storten…

Leave a Reply

*

captcha *