Dr. Frank dieet

Frank van Berkum is als internist verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente. Hij is mede-oprichter van Previtas, een kliniek voor gewichtsmanagement. Zijn specialiteit is endocrinologie, en dan met name de behandeling van overgewicht en diabetes type 2. Daarnaast houdt hij zich bezig met reisgerelateerde ziekten en osteoporose.

Het Dr. Frank dieet is door van Berkum ontwikkeld om in te zetten bij de behandeling van overgewicht en diabetes. Het dieet is min of meer bij toeval ontdekt en toen het succesvol bleek is het doorontwikkeld. Inmiddels hebben meer dan 600.000 Nederlanders dit dieet gebruikt om af te vallen.

Het dieet is gebaseerd op het eten van eiwitrijk voedsel. Dit dieet geeft een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet en afvalt. Van een dieet met relatief meer eiwit raak je sneller verzadigd dan van een dieet met relatief veel vetten of koolhydraten. Bij het afvallen verlies je zowel vet- als spiermassa. Een dieet met veel eiwit zorgt ervoor dat je relatief meer spiermassa behoudt.

Het Dr. Frank-dieet geeft een gemiddelde gewichtsdaling van ongeveer 1 kilo per week en werkt goed omdat het gemakkelijk in een gezinssituatie kan worden toegepast. Met een kleine aanpassing kun je gewoon mee-eten, waardoor het voor iedereen leuk en gezellig blijft

Het dieet let in vergelijking met andere low-carb diëten meer op de gezonde vetten en er wordt gestreefd naar een eiwitinname van circa 0,9 tot 1,2 gram per kg lichaamsgewicht per dag. Het Atkins-dieet richt zich bijvoorbeeld alleen op koolhydraatbeperking.

Frank van Berkum heeft inmiddels drie boeken geschreven over zijn methode, waarvan Snel slank met Dr. Frank de eerste is. Dit boek is voor € 19,95 verkrijgbaar, onder anderen bij selexyz.

Leave a Reply

*

captcha *